2020 års första bröllop – Kalmar Slott

Bröllop Kalmar Slott

Det brukar alltid vara några bröllop att fotografera i början av året. Lite utanför huvudsäsongen. Så var det även i år när paret från Öland skulle gifta sig på vackra Kalmar Slott. Att gifta sig vintertid är alltid spännande, med tanke på vädret. Så var det även denna gång vid 2020 års första bröllop.

När vädret inte riktigt är med kan en del brudpar blir stressade. Deras stora dag har fått ett gupp på vägen. Sedan finns det par som M och J från Öland. Vi har redan på vårt förmöte för veckor sedan talat om en B-plan. De hade inför sin stora dag därför kollat upp med Kalmar Slott om de kunde få tillgång till Slottets lokaler vid dåligt väder. Så när det blåst och regnat i hela veckan och det till helgen varnades för ännu mer var det inget överraskande att det kom ett e-post dagen innan. ”Vi är inne på Slottet och gör det bästa av det” kan man sammanfatta det hela.

När vi möttes vid Kalmar Slott lördagen den 22 februari var det full storm och regn i luften. Ville ändå ta några bilder ute med Slottet som bakgrund. Inga problem. Paret körde på. Det var dock lite svårt med blåsten och den fina håruppsättningen. Vi tog oss därför in i Kalmar Slotts gångar. Mörkt, kallt och blåsigt. Men vi körde på. Sedan ville jag inte utsätta brudparet för mer. Frågade personalen om vi kunde få tillgång till ett stängt rum som jag varit och bröllopsfotograferat i tidigare. Inga problem. Fick rensa bort lite prylar på bänkar och bord för att få lite fritt utrymme. Sedan körde vi på. Här var det skönt att ha erfarenhet av många års fotograferingar. Inte riktigt samma sak att fotografera inomhus i ett rum som runt om utomhus i Stadsparken och Slottet. Men det var bara att koppla om det tänkta programmet och anpassa fotograferingarna efter förutsättningarna.

Idag söndag har jag som vanligt levererat ett antal bilder från bröllopet till paret. Jag känner mig mycket nöjd med bilderna, och paret. Deras positiva inställning och lugn i kombination med fotografens erfarenhet gav fantastiska bilder.

Läs även om dessa bröllop