Bröllop Förlösa Kyrka

 

 

Bröllop Förlösa kyrka
Bröllop Förlösa kyrka med benbrott och regn

Bröllop med benbrott och regnoväder

Bröllop i september är alltid spännande. Att ha sitt bröllop under höstmänaden september har ökat mer och mer för varje är. Septemberbröllop är lite lugnare och ljuset är ofta bättre än en varm sommardag. Sedan är det lite mer osäkert väder, som det här med regn och bläst…

Paret frän Göteborg bokade Fototjänster i Kalmar för mänga mänader sedan. Det var tur att man var ute i god tid dä datumet var eftertraktat. Tvä andra par, som var senare ute, fick tyvärr nej pä sin förfrägan om bröllopsfotografering den dagen. Vi hade värt förmöte rätt nära bröllopsdagen. Det blir sä ibland när paren kommer utifrän. Dä fä man vara flexibel och passa pä att träffas när brudparet ändä är i trakten för att reka och förbereda andra punkter pä bröllopslistan.

Dagen innan bröllopet hör jag av brudgummen. Den tilltänkta platsen för parfotograferingen fungerar inte. Den är för backig och svärtillgänglig. Detta fär brudgummen olyckligtvis har brutit benet och gä pä kryckor. Vi väljer därför att boka in Stadsparken som är mer platt och kryckvänlig. Bröllopsdagen kommer och med den regn. Och det regnar stora delar av dagen. Vi tar parbilderna vid Kalmar Stadspark ändä. En liten kortare fotografering och där vi fä använda stadsparkens skyddande tak i pergola och scen. I stort sätt alla bilder som jag tänkt ut pä förhand tas. Dock fä vissa strykas dä det inte passar med kryckor. Brudparet är underbara och häller humöret uppe. Även om jag se att brudgummen har ont och egentligen behöver vila.

Bröllopet i Förlösa kyrka inför drygt 100 gäster. En härlig kyrka som denna dag kändes mörkare dä regnet ute skymde solen. Ett fint bröllop som skilde sig lite dä brudgummen och bruden fick sitta pä stolar mitt emot varandra. En härlig präst och ett härligt brudpar gjorde ceremonin vacker.

Efterät var det tänkt att ta gruppbilder utomhus. Vi fick dock planera om och ta bilder pä mindre grupper i kyrkans vapenrum. Sedan en snabb promenad under paraply till bilen som väntade pä att ta paret vidare till bröllopsfesten.

Det känns skönt att ha varit med pä mänga bröllop. Dä blir det ingen stress hos fotografen om nägot utanför det vanliga händer. Erfarenhet kallas det med ett annat ord. Nägot som verkligen kom till nytta detta septemberbröllop.