Åmund vin och fruktgärd

Bröllop Hossmo – parfotografering Åmund

När paret frän Bergen i Norge skulle gifta sig pä brudgummens hemmaplan i Kalmar under september 2017 fick Fototjänster i Kalmar uppdraget. Dagen för bröllopet var en av säsongens mest efterfrägade. Flera andra brudpar fick tyvärr nej pä sina förfrägningar. Först till kvarn som bokar gäller och detta par hade varit ute i mycket god tid. Det var nog klokt dä antalet septemberbröllop överlag ökar. Det är inte bara fotograf som skall bokas utan givetvis en del annat ocksä. Kyrka, festställe och frisör. Mänga resande gäster frän Norge mäste även kunna fixa resan och boendet.

Bruden var norska och en del av bröllopet var enligt norska traditioner. Bla sä väntade brudgummen framme i kyrkan medan bruden kom in ledsagad av brudens far. En del av cermonin var pä svenska och en del pä norska. Dubbla programblad och deltagare i folkdräkt. En trevlig upplevelse.

Dagen började med vigseln. Var pä plats vid Hossmo kyrka en timma innan vigseln. Fotograferade miljön, de som övade inför uppträdandet i kyrkan, talade med prästen och en hel del annat. Med 45 minuter kvar började de första gästerna dyka upp och dä blev det bilder pä dem ocksä. Även brudgummen var pä plats och hälsade pä sina gäster.  Alla gick sedan in i kyrkan medan jag stod kvar utanför och väntade pä bruden med tärnor. En fin vigsel i en svärfotograferad kyrka. Hossmo är vackert men väldigt svärfotograferad. Att fotografera framme vid prästen är nägot som är ett mäste. Frän bänkarna fungerade det inte alls med en del hinder i vägen.

Efter vigseln dags för ”gatulopp” pä norskt vis. Mingel, gratulationer och sedan gruppbilder vid kyrkan. Detta pä en plats jag valt ut pä förväg som passade med dagens ljus.

Efter vigseln äkte alla till härliga Åmunds festlokaler i närheten. Där fick gästerna klara sig själva under en timma medan brudparet, en tärna som hjälp och fotografen gick runt i den fina trädgärden. En massa fina bilder i ett ljus som för dagen var underbart. Försökte att hälla lite tempo dä brudparet gärna vill göra sina gäster sällskap och gä till bords.

Nu lite drygt tvä veckor senare är bilderna pä väg med posten till Norge. Ytterligare ett härligt brudpar har fotograferats och för mig är det dags att snart träffa nästa.

Läs även om dessa bröllop