Bröllopsfotografering i fotostudion

Bröllopsfotografering i fotostudion

Februari månad är inte en av de mest bokade månaderna för bröllopsfotografering. Det brukar vara så oavsett årtal. Men det innebär inte att det inte finns brudpar som gör denna vintermånad till sin månad och gifter sig när andra väntar till varmare tider.

Februari 2022 tog ett ungt par från Kalmar kontakt med Fototjänster i Kalmar då man tänkte gifta sig. Man ville inte boka en fotograf till själva vigselceremonin utan ville ha bilder innan i fotostudion. Ett upplägg som idag inte är så vanligt men som jag själv personligen valde en gång i tiden. Att fotograferas i fotostudio var mycket mer vanligt tidigare medan idag väljer de flesta att fotograferas utomhus. Februari är dock inte den mest pålitliga månaden att fotografera sig utomhus så det är ett bra val att välja fotostudion i stället.

Ett tämligen lugnt par dök upp i tid (inte alltid det händer när det är bröllop). Bytte om till bröllopskläderna i fotostudion och sedan blev det en dryg timme med bröllopfotografering. Helkroppsbilder, närbilder, enskilda bilder, bilder på ringar, blommor, hår, skratt och glädje. Det är faktiskt rätt skönt att som fotograf inte behöver tänka på regn, blåst, insekter eller att det är svårt att gå i natur i högklackat. Där har fotostudion ett plus.

Efter en dryg timme var vi klara. Paret fortsatte till kyrkan och jag började som vanligt med att ta ett antal backuper på bilder till olika ställen. En datorkrasch eller virus har förstört bilder för många fotografer som inte tänker på säkerheten men där behöver du som kund till Fototjänster i Kalmar inte oroa dig.

Dagen efter fanns ett antal bilder klara i parets egna webbalbum. Det fylldes på efterhand och efter ca 1 vecka var ett stort antal bilder klara. När det gäller kostnad för att fotograferas i fotostudion är priset samma som för vilken studiofotografering som helst, 450 kr. Billigare bröllopsbilder än så kan du knappas få hos annan registrerad fotograf.