Vinterbröllop för Högsbyparet

För ett antal är sedan fotograferade jag ett bröllop i Smedby med parfotografering pä Svensknabben i Kalmar. Nu 2019 var det dags för en släkting till mannen som gifte sig där att gifta sig. Ett bröllop som var lite annorlunda mot ett vanligt Svenskt bröllop, men minst lika trevligt och intressant. Då paret från Smedby var nöja med bilderna ville de att jag skulle ta bröllopsfotorna även för släktingens bröllop.

För att ta det från början. Nägra veckor in pä det nya året kom en bokning av ett möte inför bröllop. Det jag inte då visste var att det var paret frän 2015 som dök upp. En farbror från Högsby skulle gifta sig. Bröllopsparet hade Eritrianskt ursprung. Jag fick en väldigt bra genomgäng om rutinerna för ett sådant bröllop. Det skiljer sig rätt mycket frän vad jag är van vid. Många frågor dä man ville veta så mycket som möjligt. Lite annorlunda att inte träffa brudparet utan deras sändebud.

Vigseln börjar klockan 06 pä morgonen, ungefär. Tiderna är lite flytande. Då har redan ceremonin varit i ett antal timmar. Det är mycket som händer samtidigt och Lorenbergskyrkan är full av gäster frän södra Sverige. Långt ifrän alla är där för bröllopet. Som fotograf vill man inte störa och visa sig sä lite som möjligt. Här var det dock lite mer fritt att gä runt, med vissa undantag. Blixt var förbjudet så det var att skruva upp kamerans ISO för att fä bilder i en rätt mörk kyrka. Här är det en förutsättning att man har bra objektiv och kamera för att klara uppdraget. En vanlig standardkamera/objektiv hade inte fungerat. Fyra timmar senare (nägot längre än snittet för mina bröllop) var det dags att åka tillbaka till kontoret. Dä var klockan 10 pä förmiddagen. Rutinerna med backup följdes och sedan en kort vila. Var så nyfiken på den annorlunda bröllopsfotograferingen så det blev redigering redan samma dag. Dagen efter fanns drygt 500 bilder redigerade och klara. Kände mig mycket nöjd med resultatet och fick lära mig massor. Tack vare mycket bra support av mitt gamla brudpar och det nuvarande brudparets familj gick allt bra. Det fanns många fina inslag som jag gärna sett i ett Svenskt bröllop.

Kyrkligt eller borgerligt, samkönande eller inte, svenskt par eller inte. Det spelar ingen roll. Att fä bra bilder från vigseln är mitt fulla fokus och att få vara med pä sä många olika typer av bröllop är en ynnerst.

Läs även om dessa bröllop