Information bröllopsfoto

Behöver ni en fotograf till ert bröllop?

Ert bröllop närmar sig och det är dags att ta tag i frågan om bröllopsfotograf. Att någon fotograferar bröllopet är de flesta överens om men vem? Kan man inte låta en kompis med fotointresse ta bilderna? Det kan man men som för alla andra yrken är det skillnad på amatör och yrkesfolk. Erfarenhet, pålitlighet, försäkringar, bättre utrustning, dubbel utrustning, backup vid sjukdom, leverans med mera. Det finns många skäl till att anlita en riktig fotograf.

Att anlita en professionell bröllopsfotograf kan ofta hamnar över 7 000 kronor (överslag fotografer i Kalmar). Ingår gör  ett mindre antal bilder i ett pappersalbum eller lågupplösta bilder. Vill du ha fler bilder till tackkort, förstoringar eller annat tryck kan du råka ut för att vara tvungen att beställa hos fotografen då denna håller på de högupplösta bilderna. Du har inte tillgång till exemplar i högre upplösning.  Så arbetar inte vi på Fototjänster i Kalmar. Varken med priser eller leverans av bilder.

Här kan du se en del av våra tidigare bröllop >>Bröllopsbilder

Vi vill att ALLA ska ha råd att anlita en bröllopsfotograf till en av livets viktigaste dagar, bröllopsdagen. Oavsett om det är ett stort bröllop med många gäster eller en borgerlig vigsel i enskildhet.

I priset ingår alltid:
 • Möte, personligt eller per telefon/Microsoft Teams innan bröllopet för att gå igenom dagen och vår checklista som vi skapat med ca 200 tidigare bröllop Ca 30-60 minuter
 • Fotografering enligt prislista
 • Redigering av samtliga bilder som uppfyller tekniska samt kompositionskvalité
 • Webbalbum via Internet (denna ligger kvar ca 1 år efter bröllopet och få gärna delas med vänner/släkt)
 • CD/DVD/USB/digital länk med samtliga bilder. Redigerade bilder utan fotografens namn
 • Fraktkostnader
 • Hjälp med bild till tidningarna Kalmarposten samt Ölandsbladet (för dig med anknytning till Öland)
 • Nya bildvarianter av upp till 10-15 st bilder (färg till svartvitt, sepia till färg, annan beskärning osv). Fler bilder mot timkostnad
 •  

  Resan ingår då bröllopet hålls i Kalmar kommun . Till övriga kommuner tillkommer resekostnad . Du vet alltid slutpriset innan du säger ja till fotograferingen.

  Fler bilder

  En del fotografer väljer ut 10-20 bilder till er som fotografen gillar. Inte hos oss. Alla bilder som blir bra fä ni. Oftast hundratals. Vi tycker att du skall välja dina favoritbilder, ansiktsuttryck och om bilden skall vara svartvit eller i färg, inte fotografen. En bild med ett ovanlig min kanske inte är den man sätter upp på väggen men kan vara roligt att ha som minne. Eller kanske den hamnar på Facebook som profilbild!

  Du får originalbilderna på CD/DVD/USB/Digital länk

  Vi binder inte fast dig efter bröllopet för pappersbilder Gör dina egna förstoringar. Eller låt oss hjälpa dig för ett bra pris. Det blir billigare, mycket billigare att ha den möjligheten än att vara tvungen att beställa enbart hos fotografen. Alla originalbilder sparas/backup med dubbla säkerhetskopior om ditt exemplar skulle försvinna. Samtliga bilder är redigerade, var och en för sig. Högskoleutbildad inom Photoshop och bildkommunikation

  Webbalbum

  Ni fä en privat länk till ett bildspel. Givetvis lösenordsskyddad sä inga andra kan se det, om ni inte vill. I albumet kan ni titta på bilderna när ni vill. Dela gärna ut länken så att din familj och dina vänner kan titta också!

  Bra att känna till

  Inga extra kostnader för kväll, helg eller för transporter (inom Kalmar kommun)

  Vi undersöker innan den stora dagen kyrkan eller platsen för den borgerliga vigseln för att kontrollera förutsättningarna och provfotograferar för bästa vinklar och ljus. När det är dags för bröllop är detta klart för att underlätta fotograferingen.

  Dubbel uppsättning kameror, objektiv och blixtar

  På så sätt är vi alltid försäkrade om något strular med tekniken.

  Här kan du läsa mer om frågor och svar >> Till frågor och svar om bröllopsfotografering

  Vi kan vara med under hela bröllopsdagen om så önskas (begär offert).

  Vi hjälper dig med en bild till de tidningar du vill visa din bröllopsbild i.

  Låter detta intressant? Hör av dig och lät oss se vad vi kan hjälpa dig med.

  Fyll gärna i formuläret för att skicka in din förfrågan.