Kosta bröllop 2020 i Coronatider

För många månader sedan fick jag förmånen att få träffa ett brudpar från Åtvidaberg. De hade bokat sin bröllopsdag i maj 2020 på Kosta Glasbruk. När vi träffades första gången var det mest fokus på att Kosta Hotell var fullbokad pga konferens och det var lite pussel med att få till logistiken. Föga anade vi att detta skulle bli ett annorlunda bröllop.

Första mötet körde vi via video för att få ett ansikte på varandra då paret inte hade vägarna förbi Kalmar. Och ingen av oss skulle till Kosta. Det skulle bli ett mindre bröllop och vigseln skulle ske inne i glashyttan. Jag som fotograf skulle vara med redan under förberedelserna och därefter fotografera under vigselceremonin för att avsluta med parbilder.

Sedan kom Corona. Hotellet fick många avbokningar, konferensen ställdes in. Paret fick bättre rum. För bröllopet skulle äga rum den dagen, det hade paret bestämt. Skulle det ske på parkeringsplatsen fick så ske. Datumet flyttades inte. Vi hade mycket kontakt dagarna innan bröllopet. Inte minst pga säkerheten för smitta. Det var endast 2 gäster på plats så det var lätt att hålla koll på varandra.

Bröllopsdagen kom, jag styrde bilen till Kosta. Hade valt att inte ha med någon hjälp för att kunna åka själv. Paret hade två rum som de gjorde sig iordning i. Vi hoppade över allt som hade med att ta i hand, vara nära osv. Höll mina 2 meters distans. Allt för säkerheten. Samma sak under vigseln i hyttan (det var rätt varmt där…). Jag brukar normalt sätt inte slita i mina par under parfotografering utan verbalt instruera. Något som kom till nytta i dessa avståndstider.

Paret från Åtvidaberg var trots stressen inför sin stora dag lugna och lösningsinriktade. Vi bollade idér fram och tillbaka och vilken dag det blev. Lugnt och stillsamt, kärleken mellan två människor var i fokus. Det syntes också på bilderna efteråt. Det strålade om dem. Som sin ”speciella bild” valde de sina tatueringar. En skruv och en mutter. De passar förmodligen lika bra om paret för varandra.

Även om det är Coronatider kan man gifta sig och det kan bli en minnesvärd dag. Det vet nu paret som har ett antal hundrabilder plus några videofilmer från sin stora dag att visa för dem som inte kunde vara med.

Läs även om dessa bröllop