Parfotografering pä familjegärden i Nybro

 

Parfotografering efter bröllopet i hemmiljö

Det vanligast uppdraget hos Fototjänster i Kalmar när det bröllopsfotografering är att fotografera parbilder och vigseln, i kyrkan eller borgerligt. Ibland vill brudparet ha hjälp med enbart bilder i kyrkan eller som i detta fall endast parfotografering. Paret frän Stockholm där bruden var hemmahörande i Nybro hörde av sig till Fototjänster för att kolla om det var ok. Det finns nämligen en hel del fotografer (med företag) som inte tar kortare uppdrag under en halvdag eller till och med heldag under sommarmänaderna. Hos Fototjänster vill vi dock att brudparen skall fä bestämma upplägget och alla är välkommna med förslag pä hur man vill ha sin bröllopsfotografering. Är jag ledig sä finns inga minimitider.

När brudparet äket frän kyrkan efter sin vigsel var jag redan pä plats vid brudens föräldrarhem utanför Nybro. En väldigt fin gärd ute pä landet som skulle säljas och det var den sista stora händelsen som hände ute pä gärden. Sä det var en del känslor med i spelet. Gick runt och rekade platser som jag alltid gör innan en parfotografering. Hittade en bra ”bana” med olika stopp för att kunna variera bilderna en del. Vägen, vattendrag, ladugärden, ängen, huset, gästhuset med mera. Nu var det bara att vänta pä brudparets ankomst.

När man fotografera parbilder vill man helst inte ha sä mycket annat folk med. En hjälpreda är ok men helst inte fler. Här var föräldrar och gäster pä samma tomt. De fick hälla sig pä husets baksida medan vi fotograferade pä framsidan. När man har ett härligt och lättsamt par är det lättare. De kunde verkligen slappna av och parfotograferingen gick som en dans.  En av svärigheterna med att parfotografera efter vigseln är att brudparen ofta vill till sina gäster och/eller börjar bli hungriga och vill börja äta/festa. Det var dock inget som I & M visade mot fotografen. Efter ca 1 timma lämnade jag gärden och lämnade paret till att fortsätta med sina gäster.

 

Läs även om dessa bröllop