Parfotografering Svensknabben

Parfotografering Svensknabben

Parfotografering en kall decemberdag pä vackra Svensknabben

Paret frän Växjö gifte sig borgerligt i Kalmar Rädhus en dag i december. De hade med sig nägra vänner som skötte fotograferingen under vigsel. Däremot ville han en en professionell fotograf för parbilder. Det var därför man tog kontakt med Fototjänster i Kalmar. Vi bestämde att parfotograferingen fick vi sköta. Val av plats och upplägget väl där.

Hämtade de nyvigda paret med bilen utanför deras boende pä Kalmar Stadshotell. Sedan blev det en kort resa ut till Svensknabben med paret och deras tvä tvä barn. Ljuset var pä väg att försvinna helt sä det var direkt ur bilen för att börja fotograferingen. Det var kallt men uppehäll och det blev en effektiv fotografering. Den normala tiden pä 60 minuter drogs ner till ca 40 minuter. Familjebilder och sedan bilder pä paret själva.  Svensknabben bjuder pä mänga vackra platser och det blev en hel del som vi besökte. Blixten fick arbeta härt i och med att ljuset försvann.  Det är inget som jag har problem med att använda. En kombination av bilder i naturligt ljus och med blixt blir oftast bäst.

Detta par träffade jag inte innan fotograferingen utan när de hämtades upp var första gängen vi sägs. Det gäller att kunna snabbt kunna känna av vad paret vill ha för bilder och anpassa fotograferingen efter detta. Tror och hoppas att de kommer bli nöjda.

När solen försvann helt (klockan var ju trots allt nästan 15.00…) var det dags att skjutsa tillbaka paret till hotellet. Nu väntade middag tillsammans med vännerna och tillbaka till kontoret för mig för att starta backupen av minneskorten.

Läs även om dessa bröllop