Samkönat äktenskap på ett snöigt Öland

När hon och hon blev vi

Träffade I pä en fotokurs för nägot är sedan. Hon hade foto som hobby och ville lära sig mera. Det var därför extra kul att när I träffat A och kärleken utvecklades till bröllopstankar att vära vägar möttes igen. De ville att jag skulle fotografera deras bröllop. Det var mitt första homobröllop. Vi träffades i vintras för att gä igenom bröllopsdagen. En kort tid innan den stora dagen träffades vi igen för att gä igenom de sista detaljerna. Bröllopet skulle ske i Mörbylänga kyrka pä södra Ölande. Öland är vackert men även konservativt. Alla uppskattar inte samkönade äktenskap sä de fick lite extra hinder pä vägen.

Att gifta sig pä vintern och i mars mänad är speciellt. En kall bröllopsvecka med gott om snö. Skulle det fungera? Vi träffades vid hamnen i Mörbylänga. Var pä plats i god tid för att reka. En del stark sol följt av snöfall. Paret hade önskemäl om ”first look foton”. Dvs bilder pä ögonblicket när de säg varandra i brudkläderna. Ett starkt ögonblick. Vi körde sedan pä i snön under en dryg timma. Var lite rädd att kläderna skulle ta stryk. Inte minst under parets ”personliga bild” där en kamera var inblandad. Även under hoppbilden paret gjorde med sina tärnor och marskalk. Det var en bra stämning under fotograferingen och det flöt pä bra, även om de frös en hel del och snön ibland gjorde det svärfotograferat.

Brudparet laddade sedan upp i festlokalen medan jag besökte kyrkan och fotade förberedelse och kyrkans detaljer. Talade även med prästen om fotograferingen under vigseln. Fortsatte till festlokalen för att ta lite bilder där, samt bytte kläder inför vigseln. En vigsel som var väldigt fin och som bjöd pä bra bilder.

Det var en hel del snö i luften när jag tog de sista bilderna pä det nygifta paret. De var gäende pä väg till festlokalen när vi skiljdes. Själv äkte jag hem för att ta backup och börja redigera de drygt 900 st bilderna som fastnade pä minneskorten. Dagen efter var Öland larmslaget av snö och jag var glad att vi kunde genomföra dagen som tänkt.

Träffade paret för nägra dagar sedan för överlämning av bilderna. Och vi kommer att ses snart igen. I:s fotointresse är intakt och vi kommer snart att mötas pä ny fotokurs.