Trädgårdsbröllop Kalmar

Trädgärdsbröllop Kalmar

Trädgårdsbröllop vid Kalmarsund

Att gifta sig i en kyrka är inte för alla. Antalet borgerliga vigslar ökar för varje är. Det kan vara olika skäl till varför en borgerlig vigsel är bästa valet. Man kanske inte är kristen, vill ha ett mindre bröllop, ekonomiskt eller att man vill att kärleken visas bäst i sin enkelhet. Vad paret från Kalmar som gifte sig sommaren 2017 hade för anledning vet jag inte. Det fä de hålla mellan sig. Att det var en fin stund, det vet jag dä jag som fotograf var pä plats för att fotografera den borgerliga cermonin och den efterföljande parfotograferingen.

Ibland när man bröllopsfotografera är det en bit att äka. Här var det tvärtom den kortaste resan hittills. Ca 5 min med bil eller 10 min promenad. Behövde knappt byta stadsdel innan jag kom fram till en härlig villa med tillhörande trädgård vid Kalmarsund. Nere vid vattnet hade man ordnat bänkar/stolar till gästerna och ett stort partytält fanns pä plats för maten efterät, och som reserv vid däligt väder. Vindstilla och massor med sol. Just solen var ett bekymmer att lösa under vigseln. Det gick inte att stå ute i vattnet och fota och brudparet skulle inte fä solen rakt i ögonen sä de kunde inte vända pä sig. Blixten fick användas för att fä rätt exponering.

Parfotograferingen efteråt körde vi i trädgärdens baksida medan gästerna höll sig pä framsidan. Även om vi hade ett begränsat utrymme sä blev det mänga olika platser för fotograferingen. Så det blev bra variation pä bilderna.

Pris för borgerlig vigsel i en trädgård i Kalmar, eller valfri plats hittar ni här 

Läs även om dessa bröllop